שיפור איכות המים בישראל

כולנו יכולים לשפר את איכות המים

כפי שכבר ראינו בכל פעולה ופעולה שלנו בחיי היום יום אנחנו יכולים להשפיע על זיהום המים ולכן אם נאמץ לנו עיניים ירוקות נוכל לראות דרכן לאן כל פעולה ופעולה שלנו מובילה ונוכל לשקול את מעשינו ביתר תבונה ולתרום לשיפור איכות המים.

אמנם צריך לטפל בזיהום המים לאחר שהם כבר זוהמו, אך אנו האנשים הקטנים יכולים להקטין מראש את כמות המזהמים במים על ידי אימוץ דרכי התנהגות של חסכון והסתפקות במועט.

מלת המפתח היא חסכון, החיסכון הוא למעשה פעולת המניעה של זהום המים ושל דלדול מקורות המים שלנו והמלחתם.

אנחנו יכולים לחסוך במים באופן ישיר אם נקפיד לסגור את הברז ברגעים שאיננו משתמשים במים, כמו בעת סיבון הגוף וחפיפת הראש בעת הרחצה, או בעת סיבון הכלים בזמן רחצת הכלים, אם נשטוף המכונית במטלית ולא בצינור וכולי, הפחתת צריכת מים מצד כולנו תמנע שאיבת יתר ממי התהום שיכולה לגרום להמלחתם ותתרום להגדלת כמות המים שתעמוד לרשותנו ולרשות הדורות הבאים. 

אנחנו יכולים להקטין את זיהום המים באופן ישיר על ידי שימוש בכמות קטנה יותר של חומרי ניקוי לבית ולכביסה, ובאופן עקיף על ידי הימנעות מזריקת פסולת בשדה, צמצום הנסיעה ברכב הפרטי על ידי נסיעה משותפת של כמה חברים ביחד תמנע את זהום האוויר המשפיע על זיהום המים. אם נהיה צנועים יותר ונסתפק במועט ונקנה פחות מוצרי צריכה שונים, נקטין את הייצור שלהם וזה יגרום להקטנת הזיהום התעשייתי הכרוך ביצירתם.

אם נימנע מבזבזנות מיותרת בצריכת ירקות ופרות ומזון בכלל שמובילה לזריקתם לפח, נקטין את הצורך בגידול הירקות ואת המים המשמשים לגידולם. אם נקטין את כמות הבשר שאנחנו אוכלים בשבוע, נקטין את צריכת המים הנדרשת לגידולי המזון למשק החי.

איכות המים בחקלאות, בבית ובתעשייה

כמו שאפשר היה לנחש, את כמות המים הגדולה ביותר, חמישים וחמישה אחוזים מכלל הצריכה, אנחנו צורכים בחקלאות. במקום השני עומדת צריכת המים הביתית שמהווה שלושים ושמונה אחוזים מכלל צריכת המים שלנו, ובמקום השלישי והאחרון נמצאת הצריכה התעשייתית שעומדת על  שבעה אחוזים מכלל צריכת המים.

כמות המים הנצרכת בחקלאות משמשת אותנו לגידול מוצרי המזון עבורנו ועבור בעלי החיים במשק החי. אנו משתמשים בהרבה מים לגידול המזון למשק החי שלנו, אילו היינו כולנו צמחוניים זה היה חוסך לנו כמות גדולה של מים מתוקים ומפחית לנו את זיהום הסביבה בצורה ניכרת.

בבית אנו צורכים מים לשתיה, לבישול, לניקיון, לרחצת הגוף, להסחת המים בשירותים, לכביסה, להשקיית הגינה ועוד. מעניין לגלות שצריכת המים הגדולה ביותר בבית, משמשת לצורך הסחת המים בשירותים, אחר כך ברחצה במקלחת ואחר כך במטבח. בתעשייה המים משמשים אותנו בתהליכי היצור השונים לחימום, לקירור, לניקוי ולהובלה וגם כחומר גלם.

שפכים ביתיים ועירוניים - לאחר שאנחנו מסיחים את המים בשרותים, המים מתנקזים למערכת הביוב המובילה אותם לאגמים מיוחדים לצורך טיפול של טיהור ראשוני ולא סופי בדרך כלל ומשם הם מוזרמים אל הנחלים או הים ותוך כדי כך מחלחלים אל הקרקע ומגיעים אל מי התהום כשהם מכילים תרכובות אורגניות עם חיידקים מעוררי מחלות וכך הם יוצרים את זיהום המים.

תחסכו במים!

אני אישית חושבת שצריך להזרים לבתים במערכת צינורות נפרדת גם מי ים מלוחים שישמשו אותנו לרחצה במקלחת ולהסחת המים בשרותים וגם לצורכי ניקוי הבית ולכביסה. מים אלו יוכלו לעבור למתקני טיהור ולחזור שוב אל הבתים לשימוש מחודש.

לסיכום, כל אחד מאיתנו יכול להשפיע על זיהום המים ועל כמות המים, באופן ישיר על ידי שימוש זהיר במים בביתו. ובאופן עקיף על ידי צריכה מועטה יותר של מוצרי התעשייה שתקטין את השימוש במים ואת זיהומם בתעשייה וצריכה נבונה יותר של בשר ירקות ופרות תקטין את הזיהום החקלאי בחומרי ההדברה והדישון.

קיראו: מבט יהודי הלכתי על איכות הסביבה שלנו


הזכויות לתוכן האתר שמורות לבעליו החוקיים - כל שימוש בתוכן המופיע באתר ללא רשות מראש ובכתב מבעלי האתר יטופל בהתאם לחוקי מדינת ישראל ©

מאמרים אחרונים

קישורים
- זיהום
- פיתוח בר קיימא



איכות הסביבה | זיהום מים | מקורות זיהום המים | זיהום הים | פסולת | התחממות כדור הארץ | מקורות אנרגיה | מפת האתר
מה גולשים מחפשים: איך ניתן לשפר את איכות המים? חוסכים במים, איך לחסוך במים?